Privacyvoorwaarden

Meest recente herziening: 22-5-2018

WTW Filterstore garandeert de beste luchtkwaliteit in uw huis voor de laagste prijs. We vinden het belangrijk om een bijdrage te leveren aan uw gezondheid binnenshuis. We vinden het net zo belangrijk om een bijdrage te leveren aan uw veiligheid online. Daarom houden we ons aan de privacywet.

We zorgen ervoor dat de persoonsgegevens die u invoert wanneer u iets bij WTW Filterstore bestelt en de gegevens die we zelf over u verzamelen (zoals het aantal keer dat u onze website bezoekt) veilig zijn bij ons. In deze privacyverklaring leest u wat we bij www.wtwfilterstore doen met de informatie die bij ons over u bekend is.

Als u naar aanleiding van deze verklaring vragen heeft of wanneer u wilt weten welke gegevens we precies van u bijhouden, neem dan contact op met WTW Filterstore.

Gebruik van persoonsgegevens

Wanneer u iets bestelt via onze webwinkel geeft u ons de volgende informatie:

  • Naam
  • Adres
  • Telefoonnummer
  • Factuuradres
  • E-mailadres
  • Betalingsgegevens
  • IP-adres

Dit zijn uw persoonsgegevens en deze mogen we wettelijk gezien alleen gebruiken als we u precies uitleggen waarom we deze gegevens gebruiken. Dat waarom leest u in deze privacyverklaring.

WTW Filterstore geeft uw persoonsgegevens nooit door aan andere bedrijven of instanties, behalve wanneer dat nodig is voor onze webwinkel of wanneer het wettelijk is verplicht of wordt toegestaan.

Uw account
Op WTW Filterstore kunt u een eigen account aanmaken. Dat is handig, want met een eigen account weet u precies wat u wanneer heeft besteld en kunt u heel gemakkelijk herhaalbestellingen plaatsen. Om een account aan te kunnen maken, vragen wij een aantal gegevens van u. Deze gegevens bewaren wij, zodat u ze niet bij elk bezoek opnieuw hoeft in te vullen en zodat we contact met u kunnen opnemen naar aanleiding van een door u geplaatste bestelling.

We bewaren uw gegevens zolang uw account bestaat. U kunt uw gegevens aanpassen wanneer u dat wilt.

Het afhandelen van uw bestelling
Heeft u bij ons producten besteld, dan gebruiken we de door u ingevoerde persoonsgegevens om uw bestelling af te wikkelen. We geven uw naam, adres en postcode door aan de bezorgdienst en we krijgen informatie over uw betaling van uw bank of van uw creditcardmaatschappij. We bewaren deze informatie zo lang als nodig is om de bestelling af te handelen, en daarna totdat de garantie is verstreken. Sommige informatie bewaren wij langer omdat de wet dat van ons vraagt. Van de Belastingdienst moeten we bijvoorbeeld het bewijs van uw aankoop en de factuur zeven jaar bewaren.

Aanbiedingen
WTW Filterstore voegt regelmatig nieuwe producten toe aan het assortiment. We verkopen niet alleen WTW-filters, maar ook andere producten die uw woning schoner, gezonder en veiliger maken. Van tijd tot tijd sturen we onze klanten daarom aanbiedingen. Dit doen wij:

  • per e-mail

U kunt op elk moment bezwaar maken tegen het ontvangen van deze aanbiedingen. Alle e-mails die wij versturen bevatten een afmeldlink.

Contactformulier en nieuwsbrief
Met het contactformulier op onze website kunt u ons vragen stellen of aanvragen doen. Wanneer u dit formulier invult vragen wij uw naam en uw e-mailadres. Zo kunnen we u een bericht terugsturen met de juiste aanhef. Deze informatie bewaren wij tot we zeker weten dat u tevreden bent met onze reactie en zes maanden daarna. Zo kunnen we bij eventuele vervolgvragen de informatie er makkelijk bij pakken en kunnen we zo onze klantenservice trainen om onze klanten nog beter van dienst te zijn.

U kunt zich abonneren op onze nieuwsbrief. Hierin leest u nieuws, tips en informatie over onze producten en diensten. Dit abonnement kunt u op elk moment opzeggen met de afmeldlink onderaan de nieuwsbrief of via de instellingen van uw account. Uw e-mailadres wordt alleen met uw toestemming toegevoegd aan de lijst van abonnees.

Verstrekking aan andere bedrijven of instellingen
Wij geven uw persoonsgegevens onder geen beding aan andere bedrijven of instellingen, behalve als dat nodig is voor onze webwinkel of als wij daartoe wettelijk verplicht zijn (bijvoorbeeld als de politie dat eist bij een vermoeden van een misdrijf).

Sommige partners zijn gevestigd buiten de Europese Unie.

Op onze website staan een aantal iconen van social media. Hiermee verzamelen de beheerders van deze diensten uw persoonsgegevens.

Cookies
Onze webwinkel maakt gebruik van cookies. Dit zijn kleine bestandjes waar we informatie in kunnen opslaan zodat u die niet steeds opnieuw hoeft in te vullen. We kunnen er ook mee zien dat u onze webwinkel opnieuw bezoekt.

Wanneer u onze webwinkel voor het eerst bezoekt, tonen wij een melding met uitleg over cookies. Blijft u na deze uitleg de webwinkel gebruiken, dan nemen wij aan dat u geen bezwaar heeft tegen de cookies.

U kunt via uw browser het plaatsen van cookies uitschakelen. Dit heeft als gevolg dat sommige onderdelen van onze webwinkel niet meer goed werken.

Met andere bedrijven die cookies plaatsen hebben wij afspraken gemaakt over het gebruik van de cookies, maar we hebben geen volledige controle op wat deze andere bedrijven met de cookies doen. Lees dus ook hun privacyverklaringen.

Google Analytics
WTW Filterstore gebruikt Google Analytics om bij te houden hoe bezoekers onze webwinkel gebruiken. In de verwerkingsovereenkomst die we met Google hebben gesloten staan strikte afspraken over wat zij wel en niet mogen bijhouden. Wij staan Google toe de verkregen Analytics-informatie te gebruiken voor andere Google-diensten. Wij laten Google de IP-adressen niet anonimiseren.

Wijzigingen in deze privacyverklaring
Wanneer we iets in onze webwinkel wijzigen, moeten wij natuurlijk ook de privacyverklaring aanpassen. Let dus altijd op de datum die boven de privacyverklaring staat en kijk regelmatig of er nieuwe versies zijn. Wij zullen ons best doen om relevante wijzigingen ook apart aan te kondigen.

Inzage en wijzigen van uw gegevens
Als u vragen heeft of wilt weten welke persoonsgegevens wij van u hebben, kunt u altijd contact met ons opnemen. Zie de contactgegevens hieronder.

U heeft de volgende rechten:

  • uitleg over welke persoonsgegevens we hebben en wat we daarmee doen
  • inzage in de precieze persoonsgegevens die we hebben
  • het laten corrigeren van fouten
  • het laten verwijderen van verouderde persoonsgegevens
  • intrekken van toestemming
  • bezwaar maken tegen een bepaald gebruik

Let op dat u altijd duidelijk aangeeft wie u bent, zodat we zeker weten dat we geen gegevens van de verkeerde persoon aanpassen of verwijderen.

Bewaren van uw gegevens 
We bewaren en gebruiken uw gegevens niet langer dan noodzakelijk. Daarna verwijderen we alle data die we van u hebben. 
Inactieve klantaccounts verwijderen we na 7 jaar. Na die periode gebruiken we je gegevens alleen anoniem, voor interne rapportages. Van de Belastingdienst moeten we onze administratie met uw factuur-, betaal- en bestelgegevens 7 jaar bewaren. Daarna gebruiken we alleen anonieme gegevens voor interne rapportages. Als je je hebt ingeschreven voor de nieuwsbrief dan bewaren we die toestemming 5 jaar lang. Ook als je op een gegeven moment beslist dat je de nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, bewaren we het intrekken van je verzoek. De mails die u van ons ontvangt, bewaren we niet langer dan 60 dagen. U hoeft dus niet bang te zijn dat uw vaker dezelfde mail van ons krijgt. Na die periode gebruiken we uw gegevens alleen anoniem, voor interne rapportages. Gegevens die we gebruiken om fraude te voorkomen bewaren we heel lang. Niet leuk, wel nodig.

Klacht indienen
Bij WTW Filterstore vinden we het belangrijk om een bijdrage te leveren aan uw gezondheid binnenshuis. We vinden het net zo belangrijk om een bijdrage te leveren aan uw veiligheid online en doen er alles aan om uw persoonsgegevens in het kader van de privacywet optimaal te beschermen en te beveiligen. Mocht u van mening zijn dat we niet op de juiste manier met uw persoonsgegevens omgaan, dan hopen we dat u daarover contact met ons opneemt. U heeft te allen tijde het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Contactgegevens
WTW Filterstore
Berenkoog 67
1822 BN Alkmaar
info@wtwfilterstore.nl


Contact opnemen